Olin alusta asti ajatellut, että teen nukkekotiin rapatun näköisen ulkopinnan, mutta muutin mieleni kun näin kuvia Epen  nukkekodista hänen blogissaan, punatiilinen ja vihreäovinen talo sopii niin hyvin aikakauteen! Siispä perustin tiilitehtaan Beryl Armstrongin ohjeella:

Sotkin sinne tänne punaiseen hiomapaperiin vaaleampaa tiilenpunaista ja mustaa maalia, jotta pinnasta tulisi elävämmän värinen.

1483825.jpg

Mittaamista tai viivojen vetämistä ei tarvitse, kun tekee pienen apuvälineen. Lista pitää hiomapaperin oikeassa paikassa, pienet kiilat viivottimen. Mattoveitsi tylsyy nopeasti, teriä saa varata.

1483827.jpg

Puulevyn reunaan teippasin mattoveitsen terän, jolla tiili katkaistaan, kaikista tulee samanmittaisia, taaskin mittailematta. "Tiili" on kooltaan 1,7 x 0,8 cm.

Olen jonkin aikaa pohdiskellut, miten saisin tehtyä kivijalan, sitten keksin, että käytän siihen paspispahvia (helpompi työstää kuin ohut vaneri, ja paljon halvempaa, eurolla sain kasan, josta tulisi viiteen taloon kivijalat!).

1483816.jpg

Leikkasin kivien kuviot oikein terävällä mattoveitsellä, tämä kivijalka tulee julkisivuun.

1483819.jpg

Levitin ohuesti liimaa, ja oikein hienoa hiekkaa (kukkienkuivatushiekkaa, jota olin joskus ostanut, ei ollut varsinaisessa tarkoituksessa hyvä, mutta tässä mainio). Maalasin vaaleanharmaaksi, sinne tänne lisäsin tummanharmaata väriä.

1483821.jpg

Joku on jo ehtinyt liimata mainoksen rakenteilla olevan talon kivijalkaan! Suomen höyrylaivayhtiö mainostaa matkoja venäjäksi, Suomen suuriruhtinaskunnan pääkaupungissa kun ollaan (vuonna 1860).