Olen jo pitkään haaveillut kukkakauppa-roomboxin rakentamisesta ja pikkuhiljaa hankkinut jo tavaroitakin, ja nyt aloin rakennustyön, joka on kovasti innostavaa puuhaa. Ajattelin, että tämä on hyvä välityö, kun mietin miten jatkan Villa Madlenaa ja kuinka aloittaisin Barton Cottagen rakentamista :)  Kaiken lisäksi lupasin tehdä tämän ensi toukokuuksi, kun kerhomme töitä on näytteillä museossa (mutta siitä lisää asiaa myöhemmin). Floristiksi tähän kauppaan häärimään haluaisin jonkun Tarun nukeista. No, ensin kauppa, jonka aloitin lattiasta:

Lattiaan hain innoitusta Lea Frisonin kirjasta, mutta taaskaan lukioranskani ei riittänyt ohjeiden ymmärtämiseen. Aloitin leikkaamalla tuhottomasti kuusikulmioita:

Liimasin palat suoraan puulevylle, jätin samalla raot saumoja varten. Saumasin lattian gessolla (vinkki: keksin tehdessäni, että akryyliväri sekoittuu hyvin gessoon, eli saan siis minkä väristä vain saumauslaastia). Maalasin laatat jo ennen saumausta, mutta se oli ehkä turhaa työtä, koska vaalea gesso peitti joka tapauksessa laatat, ja jouduin maalaamaan ne uudestaan. Lopuksi lakkasin himmeällä lakalla. Tykkään kovasti lopputuloksesta! Gessoa käyttämällä saa laatoista kivan karkean oloiset, pahvi olisi muuten liian sileää.

Toistaiseksi on valmiina vasta takaseinä. Seinätkin ovat liimapuulevyä (sitä kun sattui olemaan kotona). Maalasin ne ensin luonnonvalkoisella akryylivärillä, levitin gessoa, maalasin tummemmalla värillä (käytin kahta eri sävyä) ja kuivumisen jälkeen rapsuttelin kuluneen näköiseksi. Sivuseinät teen vähän vaaleammiksi. Kauppa on vanhassa talossa ja saa olla vähän kuluneen näköinen.

Ovi on silkkaa huijausta ja johtaa kuvitteelliseen takahuoneeseen:

Tähän pikku nurkkaan rakennan vesipisteen (mietin juuri miten rakentaisin putket, koska haluaisin ne näkösälle).

I started making a new roombox, a flower shop. Lea Frisoni´s book gave me an inspiration for the floor, even though I´m not good enough in French to understand her instructions. All I needed was cardboard, gesso, acrylic colours and matt varnish. For the walls I used also gesso and acrylic paint. The fake door leads into imaginery backroom.