Muuraus on taas muutaman kerroksen verran edennyt, ja ikkunoita lisäilen sitä mukaa kun seinä valmistuu. Ja kun kylttimaalarin hommaakin kokeilin, piti jo kiinnittää hattukaupan kyltti seinään.

1524978.jpg

Jotenkin minulle tulee tästä mieleen, ehkä värityksestä johtuen, irlantilainen pubi! Jos nimi olisi vielä O´Malleys...siinä olisikin kiva nukkekoti-idea!

1524979.jpg

Mutta se, miksi hattukaupan nimi on Madeleine´s, selviää Madlenan tarinasta, joka odottaa kertomistaan. Suomalaiset vanhemmat kutsuivat tytärtään Briita Matleenaksi, ruotsinkielinen pappi kirjoitti kirkonkirjoihin Brita Madlena, ja vielä Madeleine-nimelläkin häntä kutsutaan.

Yhdet verhot näyttävät jo pilkistävän...

1524975.jpg

Tein eteiseen koristeelliset verhot pitsistä ja silkistä, ne sopivat mielestäni viktoriaaniseen tyyliin, vaikka olisivat 1:1 koossa kamalat! Tekotapa on hyvin yksinkertainen, varmaan joku muukin on sen keksinyt, ja lopputulos on sekä ulkoa että sisältäpäin katsottuna siisti verhokappa.

1524976.jpg

Tarvitaan vain kangasta, kartonkia, liimaa ja koristenauhaa. Ajattelin tehdä makuuhuoneeseen samantapaiset verhot, ja voin ottaa sitten vähän kuvia tekovaiheista, jos tekotapa ei tästä selviä.